Blog

“Balkantina” o nama

Što se nas tiče, na slici su dvije kraljice – Sabina, čiji osmijeh vidimo svaki put kad dođe u naš shop i njene rakije i likeri koje mnogi od vas znaju i vole. Sabina Krivdić je jedna od mnogi ustrajnih i vrijednih bh. žena, ali je prva u biznisu s rakijama i likerima. Počela je prije četiri godine iz čiste ljubavi i znatiželje.

“Počela sam tako što sam napravila liker od maline prvo za sebe, a onda kad sam vidjela da se dopada ljudima, odlučila sam napraviti prezentaciju u jednom kafiću u svom gradu. Obzirom da su reakcije bile više nego pozitivne, odmah sam krenula u proizvodnju malo veće količine, a nakon toga shvatila da naši ljudi vole dobre domaće proizvode, te da bi jedna mala craft destilerija bila pun pogodak. Od početka pa do danas bilo je puno istraživanja okusa, ispitivanja tržišta, raznih proba, uspješnih i manje uspješnih, tako da se ponuda bazira isključivo na okusima koje je odabralo tržište”, kaže Sabina.

Ideja za pokretanje biznisa bila je njena i unatoč izazovima ne žali.

“Ideja za pokretanje ove priče je bila moja, i još uvijek sam zvanično sama u cijeloj priči, ali naravno da imam pomoć svojih najbližih. Moram reci da je u malom biznisu općenito najteza finansijska konstrukcija. Tesko je naći sredstva za pokretanje biznisa a i tokom rada je to svakodnevna borba sa obavezama, ali mislim da je to zajedničko svim biznisima u svijetu.
S druge strane, uživanje je raditi nešto što voliš i nešto što ti predstavlja izazov. Volim proizvodnju, volim stvarati nešto svojim rukama i umom i volim imati rezultat rada”, priča nam Sabina.

“Činjenica da sam prva žena u BiH vlasnica craft destilerije za jaka alkoholna pića donijela mi je mnogo dobrih stvari, a najdraža mi je razbijanje predrasuda, obzirom da se ovo kod nas smatra isključivo muškim poslom. “
Sabina je dokaz da to nije tako. Likere i rakije koje Sabina pravi probajte kod nas @Balkantina, a bit će prilike da je i uživo upoznate.