Medovača

25.00 KM

Rakija od meda

Kategorija:

Ako u većini ugostiteljskih objekata naručite medovaču, hoćete li je zaista i dobiti? Pod nazivom medovača krije se najčešće neka voćna rakija u koju se doda med. Ako je rakija prava voćna a med prirodni, to se i može nazvati jakim alkoholnim i kvalitetnim pićem, ali nikako medovačom. U pitanju je medica – liker od meda, a prava medovača je rakija nastala fermentacijom i destilacijom prirodnog meda. Nije slatko piće, već je nakon što se prepeče jako alkoholno piće visoke kvalitete. Poznata je po tome što ne sadrži štetni metanol, te samim tim ne ostavlja posljedice nakon konzumacije.

Medovača je piće čije porijeklo je sa prostora koji su nekada nastanili Stari Sloveni i važi za jedno od najstarijih pića.

U poređenju s drugim pićima, dejstvo medovače je začuđujuće i čudesno. Medovača daje bodrost, radost i smirenje bez ošamućivanja, raslabljenja i nezdravog uzbuđenja. Poslije njene konzumacije nema glavobolje, slabosti i mučnine. Naprotiv, medovača ispijena sa mjerom daje snagu i zdravlje.