Malinica

15.00 KM

Liker od maline

Kategorija:

Opis

Malinica je piće ljekovitih svojstava a istovremeno predstavlja opuštajući užitak pri konzumaciji.  Maline kuhane u domaćem crnom vinu, uz dodatak začina, preporuka je svima koji žele da poprave svoje zdravlje, krvnu sliku i imunitet.

Malina je bogata antioksidansima. 100 grama plodova maline daje 44 posto dnevne preporučene količine vitamina C. Sadrži i resveratrol, koji usporava starenje, te visok udio elagične kiseline, koja djeluje antikancerogeno. U njenom sastavu su i vlakna, folna kiselina, vitamin K, vitamin E5, mangan, magnezij, bakar, kalij i omega 3 masne kiseline.

Redovna konzumacija uljepšava ten, jača kosu, poboljšava zdravlje probavnog i kardiovaskularnog sustava, osnažuje imunitet i štiti od upala.

Malina smanjuje djelovanje slobodnih radikala te štiti od raka debelog crijeva, dojke, maternice, jednjaka i prostate. Fitonutrijenti u malini sprečavaju širenje stanica raka te ih potiču na apoptozu, odnosno samouništenje.

Prednosti umjerene konzumacije crnog vina su brojne. Poboljšanje zdravlja srca i održavanje vitke linije su samo neke od njih; osim što štiti srce, sprečava nastanak raka, čuva mozak, jača imunitet te brojne druge prednosti za Vaše zdravlje.

Crno vino je kompleksan proizvod koji sadrži nekoliko hiljada hemijskih spojeva, među kojima je najvažniji resveratrol. To je najjači antioksidans pronađen u prirodi čije je djelovanje jače 1.000 % od ostalih poznatih antioksidanata. Ta molekula, koja se nalazi u značajnim količinama samo u crnom vinu, ima brojne pozitivne učinke na kardiovaskularni sistem.

Uzdravlje sa Malinicom!